top of page

Oktoberfest: Η μεγάλη γιορτή της μπύρας!


Το μεγαλύτερο event μπύρας παγκοσμίως λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Μόναχο τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Ξεκίνησε το 1810 για τον εορτασμό του γάμου του Λουδοβίκου Α΄, βασιλιά της Βαυαρίας, με την πριγκίπισσα Τερέζα προς τιμή της οποίας πήρε το όνομά του και το μέρος του φεστιβάλ: Theresienwiese (το λιβάδι της Τερέζας). Υπολογίζεται οτι στην πόλη φτάνουν περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες. Μπαίνοντας στο χώρο του Theresienwiese ή αλλιώς Wiesn, ο επισκέπτης εισέρχεται σε ένα ατελείωτο λούνα παρκ με όλων των ειδών τα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, αμέτρητες καντίνες με φαγητό και τεράστιες σκηνές με εστιατόρια – μπυραρίες που στήνονται μόνο για το φεστιβάλ και έχουν χωρητικότητα 2.000-3.000 ατόμων. Εκεί μπορείτε να κάνετε κράτηση για την παρέα σας, να δοκιμάσετε βαυαρικά πιάτα, να ακούσετε παραδοσιακή γερμανική μουσική και φυσικά να πιείτε μπύρα. Όχι όμως οποιαδήποτε μπύρα. Μόνο οι εξής μπύρες, οι οποίες παρασκευάζονται στο Μόναχο, σερβίρονται στο Oktoberfest: Augustiner-Bräu, Hacker-Pschorr-Bräu, Löwenbräu, Paulaner, Spatenbräu, Hofbräu-München.

Στους δρόμους του φεστιβάλ, αλλά και όλης της πόλης, θα συναντήσετε χιλιάδες κόσμο, άλλους ντυμένους παραδοσιακά και άλλους όχι. Η παραδοσιακή στολή για τις γυναίκες ονομάζεται Dirndl και για τους άντρες Lederhosen. Αν θέλετε να το γιορτάσετε ντυμένοι με τη βαυαρική στολή μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε μία σε αμέτρητα μαγαζιά που ανοίγουν στην πόλη ειδικά γι’ αυτή την περίοδο. Για φέτος μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να κάνετε τις κρατήσεις σας στο Oktoberfestde. Και εδώ μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη μουσική που θα ακούσετε. Prost!



Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page