top of page

Οι πινακοθήκες του Μονάχου


Το Μόναχο φημίζεται για την πολιτισμική του κουλτούρα. Πέρα από τις πολλές γκαλερί και μουσεία, διαθέτει επίσης και τρεις εξαιρετικές πινακοθήκες, τα έργα των οποίων χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα έως σήμερα. Βρίσκονται στην ίδια περιοχή με τη καθεμιά να αντικρίζει την άλλη και είναι ιδανική επιλογή για μια κυριακάτικη βόλτα, καθώς ειδικά την Κυριακή εκτός του οτι θα έχετε χρόνο, θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο ένα ευρώ είσοδο.


Αν σας αρέσει ο Rubens, στην παλιά πινακοθήκη ο αγαπημένος σας ζωγράφος έχει την τιμητική του. Εκτός αυτού, όμως, στη συλλογή της περιλαμβάνονται και πάνω από 800 ακόμα έργα της ευρωπαϊκής τέχνης από το Μεσαίωνα μέχρι και τον 18ο αι.



Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά μουσεία της Γερμανίας. Τα έργα της χρονολογούνται από τον 18ο αι. έως τις αρχές του 20ου αι. Εκτός από τους πίνακες των πιο διάσημων ονομάτων της τέχνης, όπως Cezanne, Gaugin, Van Gogh, Monet, Manet, Degas, Pissaro, Renoir το μουσείο διαθέτει και την προσωπική συλλογή του βασιλιά Λουδοβίκου Ι, στην οποία ανήκουν έργα του γερμανικού 19ου αιώνα.



Τη Νέα Πινακοθήκη διαδέχεται η Μοντέρνα. Από τις αρχές του 20ου αι. έως σήμερα πολλά διάσημα έργα της σύγχρονης τέχνης φιλοξενούνται σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 15.000 τ.μ. Εδώ δεν θα δείτε μόνο πίνακες ζωγραφικής. Το μουσείο εκθέτει και γλυπτά, φωτογραφίες και video installations, σχέδια γραφιστικής τέχνης και αρχιτεκτονικές μακέτες. Λοιπόν; Είστε έτοιμοι για καφέ με τον Andy Warhol;

Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page