top of page

Top 5. Το καλύτερο παγωτό στην πόλη!



Δεν χρειάζεται να πιάσουν πολύ οι ζέστες στο Μόναχο για να δεις ουρές στα παγωτατζίδικα. Απλά ο ήλιος φτάνει. Ας δούμε που μπορείς να βρεις το πιο γευστικό και ποιοτικό παγωτό στην πόλη.


Νο 5. True&12 , Rosenheimer Strasse 14

Εξαιρετική ποιότητα παγωτού φτιαγμένο απ’ τους ίδιους σε 12 διαφορετικές γεύσεις και χειροποίητες βάφλες χωνάκι με κανέλα και ζάχαρη. Μην ξεχάσετε να πιείτε affogato, espresso με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης!


Νο 4. Eis Cafe Boulevard, Leopoldstr. 48

Είναι ένα απλό ιταλικό παγωτατζίδικο με τουριστικό στιλ, έχει όμως εκπληκτικό παγωτό. Θα προτείνω μία γεύση που δοκίμασα εδώ για πρώτη φορά: zimt mit pflaumen – κανέλα με δαμάσκηνα. Νομίζω οτι είναι από τις πιο ωραίες γεύσεις που δοκίμασα ποτέ και έχουν πετύχει την ιδανική αναλογία στα υλικά. Αν είστε τυχεροί και δεν τους έχει τελειώσει, δοκιμάστε το!


Νο 3. Der Verrückte Eismacher, Amalienstraße 77

Ο τρελός παγωτατζής – αυτό σημαίνει το όνομα του μαγαζιού- είναι όντως τρελός μερικές φορές. Στην προσπάθειά του να πρωτοτυπήσει, βρίσκει συνεχώς καινούριες γεύσεις. Οι περισσότερες είναι πολύ καλές και η ποιότητα του παγωτού είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλή. Ευτυχώς, όπως και στα περισσότερα παγωτατζίδικα, όταν παραγγέλνεις σου δίνουν να δοκιμάσεις και όποια άλλη γεύση θέλεις δωρεάν. Καλό αυτό, ειδικά αν είσαι καχύποπτος για το αν μία γεύση είναι όντως καλή. Εγώ μια φορά δοκίμασα παγωτό από θαλασσινά. Το πέταξα.


Νο 2. Ballabeni, Theresienstraße 46

Δεν είναι τυχαίο που οι ουρές του Ballabeni μερικές φορές είναι ατελείωτες. Το καταλαβαίνεις από την υφή και τη γεύση ότι αυτό που τρως είναι φρέσκο και ποιοτικό. Όλοι λένε ότι είναι το καλύτερο στην πόλη και θα συμφωνήσω. Γιατί το καλύτερο και από αυτό είναι έξω απ’ το Μόναχο.


Νο1. mu, Moritzstraße 13, Ιngolstadt

Περίπου μία ώρα έξω απ’ το Μόναχο βρίσκεται το χωριό Ingolstadt. Είναι πολύ όμορφο, ιδανικό για μια ημερήσια εκδομή μιας και κοντά του έχει και ένα πολύ μεγάλο εμπορικό για το οποίο ίσως γράψω σε άλλο ποστ. To mu είναι ένα μικρό μαγαζάκι στο οποίο μπαίνεις και βάζεις μόνος σου όποια γεύση θες από τις μηχανές που βλέπεις στον τοίχο. Είναι βελούδινο, φρέσκο και έχει πολύ νόστιμες γεύσεις! Ελπίζω να σας δρόσισα!

Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page