top of page

Top 5. Τα καλύτερα café του Μονάχου


Οι απαιτητικοί άνθρωποι στον καφέ είναι σαν εμένα. Αν δεν είναι τέλειος, δεν τον πίνουν. Γι’ αυτό και όταν επισκέπτομαι μία πόλη, ψάχνω από πριν που θα πιω καλό καφέ. Στο Μόναχο είχα όλο τον χρόνο μπροστά μου να τα ανακαλύψω. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα καφέ είναι κατά κανόνα τα kaffeerösterei, των οποίων ο καφές υπερέχει σε ποιότητα. Τα λεγόμενα café τρίτης γενιάς έχουν γίνει, βέβαια, τάση για την υψηλή ποιότητα και καλύτερη επεξεργασία των χαρμανιών τους αλλά και για την αισθητική που επιλέγουν για το χώρο τους, η οποία είναι μία μίξη ανάμεσα σε industrial και vintage. Καλό καφέ, ωστόσο, σερβίρουν και άλλα café που διαθέτουν γνωστές φίρμες του εμπορίου. Όλα είναι θέμα know how. Ακολουθεί countdown για τον καλύτερο καφέ του Μονάχου και το κριτήριο είναι αποκλειστικά η ποιότητα και η γεύση του:




No 5: BALD NEU, Sommerstraße 33.

Σε μία γωνιά ενός στενού στο Giesing, ένα μικρό καφέ γεμίζει ασφυκτικά κάποια μεσημέρια Σαββάτου. To Bald Neu σερβίρει ζεστό καφέ και κέικ. Στα συν, εκτός του καφέ, η μουσική. Η αισθητική του χώρου δεν με ενθουσίασε. Κάποιος μπερδεύτηκε ή ίσως δεν είχε το απαραίτητο κεφάλαιο. Πίσω από την ταμπέλα του industrial εύκολα μπορείς να κρύψεις την προχειρότητα.


No 4: MAN VERSUS MACHINE, Müllerstraße 23.


Έχει άποψη, πολύ καλό καφέ, σνακς και κέικ. Ωστόσο, είναι μικρό. Ή θα χωθείς στα τραπέζια πίσω για φαγητό ή μπροστά απ’ το μπαρ στις βιτρίνες του μαγαζιού. Όμορφο για μικρή παρέα ή για την παρέα μόνο ενός βιβλίου, ειδικά τις μέρες που βρέχει.


No 3: AROMA, Pestalozzi 24.


Μοιάζει με παλιό παντοπωλείο και σε αντίθεση με σχεδόν όλα τα καφέ, είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 το βράδυ. Έχει νόστιμες σούπες, κέικ, σάντουιτς και υπέροχο καφέ. Αν και τα τραπεζάκια και οι καρέκλες είναι φτιαγμένες για χόμπιτ και όχι για κανονικούς ανθρώπους, η ατμόσφαιρα είναι τόσο ζεστή και όμορφη που το ξεχνάς αμέσως.


No 2: Vits, Rumfordstraße 49.


Το περιβάλλον του Vits έχει κάτι απροσδιόριστο. Είναι σύγχρονο και παλιό μαζί. Ο κόσμος του, κάθε ηλικίας. Παρέες ή μοναχικοί άνθρωποι μπορεί να ξεχαστούν εκεί για ώρα. Σερβίρει καφέ και φαγητό. Ο καφές είναι σχεδόν τέλειος.


No1: Mahlefitz , Nymphenburger Strasse 51.


Ο καφές είναι τέλειος. Οδηγίες: Πήγαινε στην Nymphenburger Strasse 51. Μπες στο Mahlefitz. Θα δεις μάλλον δύο τύπους στο μπαρ. Είναι επιστήμονες του καφέ, αυτή είναι η εξήγηση. Κάτσε στο μπαρ ή σε ένα από τα τέσσερα τραπέζια του μίνιμαλ χώρου τους. Παράγγειλε ένα καπουτσίνο. Ψάξε για τη ζάχαρη. Δε θα τη βρεις. Ζήτησε να σου δώσουν ζάχαρη. Με βαρύ αναστεναγμό θα βγάλουν από τη τσέπη της ποδιάς τους ένα φακελάκι ζάχαρη. Αν τον πίνεις πιο γλυκό, ζήτα άλλο ένα φακελάκι. Θα σου πουν: αχ... μα η ζάχαρη χαλάει τη γεύση του καφέ. Έχουν δίκιο. Αλλά εντάξει, υπερβολή. Άν όντως θες γλυκό καφέ, μη σε τουμπάρουν, ζήτα τη ζάχαρη. Αν γίνεις θαμώνας, για να μην κάνεις την ίδια κουβέντα κάθε φορά, πάρε ζάχαρη απ’ το σπίτι σου. Ο καφές τους είναι για την ιστορία του καφέ οτι είναι η Μόνα Λίζα για την τέχνη.

Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page