top of page

Η πραγματικότητα της ζωής ενός μετανάστη


Σίγουρα οι δικοί σου στην Ελλάδα πιστεύουν οτι ‘έξω’ έχεις πιάσεις την καλή ή οτι κάνεις μία απίστευτα ωραία ζωή. Αν κάποιος δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό, όχι ως τουρίστας αλλά ως μόνιμος κάτοικος, τότε δύσκολα μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει η ζωή σε μία ξένη χώρα. Αυτό που όλοι καλούμαστε να κάνουμε εδώ είναι να αποδείξουμε τον εαυτό μας από την αρχή. Η αυτοπεποίθηση πέφτει κάποιες φορές, η προσαρμογή (στη νοοτροπία, στον καιρό, στην επικοινωνία) φαίνεται αδύνατη, η νοσταλγία για την Ελλάδα σε ρίχνει σε μελαγχολία. Η πεσμένη ψυχολογία είναι ένα από τα πρώτα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος. Είτε είσαι φοιτητής, είτε εργαζόμενος, είτε μένεις στο σπίτι και μεγαλώνεις παιδιά, κάποιες φορές οι δυνάμεις λιγοστεύουν. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να αναζητήσεις ψυχολογική υποστήριξη. Η κατάθλιψη χτυπά συχνά τους ανθρώπους που μετοικούν σε μία ξένη χώρα, και δεν είναι αστεία υπόθεση. Είναι σοβαρή ασθένεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αν νιώθεις πως οι αντοχές λιγοστεύουν, πως τα νεύρα χτυπούν κόκκινο, πως η θλίψη ή το άγχος σε κυριεύει, απευθύνσου σε κάποιον ειδικό.

Για τις στιγμές που θα νιώσεις πως δεν έχεις δύναμη, θυμήσου πως οι πραγματικά αδύναμοι άνθρωποι δεν αφήνουν ποτέ τη βόλεψή τους. Έκανες ένα μεγάλο βήμα. Όλα περνούν! Συνέχισε!

Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page