top of page

Sieben Schneeschipper schippen sieben Schippen Schnee.



Ο Mark Twain είχε γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο Die schreckliche deutsche Sprache: Η απαίσια γερμανική γλώσσα. Είναι αλήθεια, δεν είναι από τις πιο εύκολες γλώσσες που υπάρχουν. Η γραμματική, οι σύνθετες λέξεις, η προφορά... εξού και η φράση ‘η ζωή είναι πολύ μικρή για να μάθεις γερμανικά’. Αν και πολλοί τα καταφέρνουν μια χαρά μόνο με τα αγγλικά τους στο Μόναχο, το να γνωρίζεις τη γλώσσα είναι από τα πιο σημαντικά εφόδια για να προσαρμοστείς σ’ αυτή την πόλη. Αν το αποφάσισες ιδού κάποιες επιλογές:


Φροντιστήρια: Πολλοί επιλέγουν τα ταχύρρυθμα τμήματα που προσφέρουν σχεδόν όλα τα φροντιστήρια. Πρώτο και καλύτερο το Goethe - Institut , το οποίο έχει μάλλον και τις πιο υψηλές τιμές. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά άλλα, όπως τα DeutschAkademie , Sprachschule Aktiv , Axioma , Tandem , Inlingua , deutschkurse bei der Universität München . To Volkshochschule προσφέρει πολλά μαθήματα ειδικά για μετανάστες, ταχύρρυθμα και σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, διαθέτει ανά τακτά διαστήματα και μαθήματα που μπορείς να κάνεις από απόσταση online.

Με μια αναζήτηση μπορείς να δεις τι προσφέρει το καθένα και τι σου ταιριάζει.


Μπορείτε, επίσης, να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.lingolips.com/


Internet: Το πιο γνωστό λεξικό online είναι το pons. Για εξάσκηση υπάρχουν πολλές σελίδες που προσφέρουν σχεδόν ολοκληρωμένα πακέτα εκμάθησης της γερμανικής δωρεάν. Η deutsche Welle εκτός του οτι παρέχει υλικό για όλα τα επίπεδα, έχει δικές της παραγωγές και σειρές ειδικά για την εκμάθηση της γερμανικής. Καλό είναι, επίσης, το German Steps . To blog Hier spricht man Deutsch είναι η προσπάθεια μιας ελληνίδας μαθήτριας Λυκείου που αγαπάει τα Γερμανικά και δίνει χρήσιμα links και υλικό για τη γλώσσα. Για μαθήματα online, ρίξτε μια ματιά στο Babbel.

Τέλος, σε διάφορα group στο internet μπορείτε να βρείτε και άτομα με τα οποία θα μπορείτε να εξασκήσετε τη γλώσσα και εκείνοι τα ελληνικά μαζί σας.


(Κάποιες πληροφορίες για τα δίγλωσσα παιδιά, μπορείτε να βρείτε εδώ )


Fertig? Los!

Ένα blog αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες του Μονάχου!

Πληροφορίες, χρήσιμα links, αξιοθέατα, εστιατόρια, Café, bar, διασκέδαση και φυσικά μόνο αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις!

FOLLOW ME
  • Facebook Vintage Stamp
SEARCH BY TAGS
No tags yet.
RECENT POSTS
bottom of page